NOWOŚCI - MIODY MANUKA HAPPY VALLEY
Zapraszamy do zapoznania się z nowością w naszej ofercie - oryginalne nowozelandzkie Miody Manuka Happy Valley.

Poniżej kilka informacji o miodach i marce Happy Valley:

Happy Valley to jeden z najstarszych producentów oryginalnych nowozelandzkich miodów Manuka. Ponad 40 letnie doświadczenie gwarantuje wysoką jakość miodu oraz jego najlepsze, naturalne właściwości. Każda kropla miodu jest zbierana i zamykana w słoiku wyłącznie na terenie Nowej Zelandii.
Happy Valley to firma rodzinna, założona w roku 1975 przez Bena Rawnsleya i jego żonę Dot, a którą po dzień dzisiejszy prowadzą dwie rodziny: Lipcombe's i Harvey's.

Miód z krzewu Manuka Happy Valley UMF® jest w 100% czystym, niezależnie testowanym w akredytowanych laboratoriach produktem. Zawiera wysoki poziom wyjątkowych dla organizmu człowieka, naturalnych składników aktywnych. Produkt w 100% pochodzi z Nowej Zelandii i jest pakowany wyłącznie w miejscu wytwarzania.

Happy Valley jest dumnym członkiem niezależnego stowarzyszenia UMFHA, nadającego certyfikat UMF®. Organizacja UMFHA klasyfikuje aktywność biologiczną miodów Manuka, a certyfikat stosowany jest przez większość producentów w Nowej Zelandii. Jest to najdokładniejsze określenie jakości Manuka. Certyfikację UMF® determinują wyniki badań czterech kluczowych składników: leptosperin, MGO Methylglyoxalu (MG), DHA (Dihydroxyacetone), HMF (Hydroxymethylfurfural).
Żeby uzyskać certyfikat UMF® należy poddać produkt badaniom, a także spełnić rygorystyczne normy jakościowe.

Sprawdź poziom składników aktywnych w Twoim słoiku Happy Valley na stronie www.happyvalley.pl/sprawdz-certyfikat-umf
Po wpisaniu numeru partii na stronie internetowej www.happyvalley.pl/sprawdz-certyfikat-umf , mogą Państwo potwierdzić ilość substancji:
•    Leptosperin*
•    DHA (Dihydroxyacetone)*
•    MG (Methylglyoxal)*
oraz określić poziomu Hydroxymethylfurfuralu (HMF)*, którego prawidłowy poziomu świadczy o tym, że miód nie był zbytnio podgrzewany.

Po wpisaniu numeru partii na stronie internetowej www.happyvalley.pl/sprawdz-certyfikat-umf można zobaczyć certyfikowane wyniki badań laboratoryjnych UMF® dotyczące Twojego słoika.

*Znaczenie parametrów miodów:
•    DHA – Substancja określająca wiek miodu, z której pod wpływem różnych procesów powstaje methylglyoxal,
•    MG – poziom methylgloaxalu o właściwościach antybakteryjnych,
•    Leptosperin – składnik występujący wyłącznie w miodach pochodzących z nektaru z krzewu Manuka
•    HMF – czyli ilość produktu powstałego w procesie rozpadu fruktozy obecnej w miodach pod wpływem temperatury (wynik powyżej 40 mg/kg świadczy o tym, że miód został przegrzany lub nieuczciwy przedsiębiorca podgrzał go w celu sztucznego podniesienia poziomu MG)
Data dodania: 23.01.2018