PIĘĆ PRZEMIAN Mieszanka do wypieku bułek ciemnych bezglutenowych 400g
NOWOŚĆ
 DANE LOGISTYCZNE 
Ilość w opakowaniu zbiorczym
20 szt
Jednostka podstawowa
szt
Kod kreskowy
5902837810591
Waga brutto
0,41 kg
 OPIS PRODUKTU 

OPIS
Bezglutenowa mieszanka do wypieku 9 bułek ciemnych.

Produkt bezglutenowy. Produkt może zawierać alergeny: orzechy.

SKŁADNIKI
mąka owsiana bezglutenowa, mąka ryżowa, mąka lniana, łuska babki jajowatej, inulina, maranta trzcinowa, tapioka, sól, drożdże.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1. Zawartość torebki wsyp do miski.
2. Dokładnie mieszając, dolej 500 ml przegotowanej, ciepłej (max.40°C) wody.
3. Ciasto przykryj szmatką i wstaw do ciepłego piekarnika (30-40°C) na ok. 50 min. do wyrośniecia.
4. Po tym czasie formuj bułeczki, wyrabiając ciast w dłoniach.
5. Bułki układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia lub posypanej mąką bezglutenową.
6. Wsadź do piekarnika.
7. Nastaw 210°C i piecz przez 45 min.
8. Po upieczeniu uchyl dzwiczki i pozól bułkom przestygnąć.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
wartość energetyczna: 1543 kJ/368 kcal
Tłuszcz: 6,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,7 g
Węglowodany: 60 g
w tym cukry: 1,9 g
Białko: 9,9 g
Błonnik: 18,0 g
Sól: 2,3 g

PRZECHOWYWANIE
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.

CECHY I KATEGORIE
BEZ CUKRU: BEZ CUKRU
BEZ GLUTENU: BEZ GLUTENU
Nie gwarantujemy, że przedstawione opisy produktów nie zawierają błędów - jeżeli je zauważysz, bardzo prosimy o wysłanie zgłoszenia.  
Zgłoś błędne dane produktu