DANE LOGISTYCZNE 
Ilość w opakowaniu zbiorczym
20 szt
Jednostka podstawowa
szt
Kod kreskowy
5902837810546
PKWiU
10.61.24.0
Waga brutto
0,51 kg
 OPIS PRODUKTU 

SKŁADNIKI
mąka owsiana bezglutenowa, płatki owsiane bezglutenowe, mąka teff, żurawina suszona (żurawina 62%, koncentrat soku jabłkowego, olej słonecznikowy), słonecznik, siemię lniane, płatki teff, nasiona chia, łuska babki jajowatej, sól himalajska.

Wartość odżywcza w 100 g produktu:
wartość energetyczna: 1492 kJ/357 kcal
Tłuszcz: 11 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,5 g
Węglowodany: 50 g
w tym cukry: 8,4 g
Białko: 13 g
Błonnik: 15 g
Sól: 1,9 g

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1. Nagrzej piekarnik do 190 st. C.
2. Brytfankę (małą keksówkę) posmaruj olejem kokosowym lub masłem klarowanym. Można ją posypać płatkami teff, płatkami owsianymi lub mielonym siemieniem lnianym.
3. Wsyp mieszankę do miski.
4. Dokładnie mieszając powoli dolewaj 500ml mocno gazowanej wody.
5. Wymieszane ciasto przełóż do brytfanki i wsadź do piekarnika na 1,5 godziny.
6. Po upieczeniu chleb wyjmij z brytfanki i zawiń w szmatkę. Odstaw do ostygnięcia.

PRZECHOWYWANIE
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte. 

CECHY I KATEGORIE
BEZ CUKRU: BEZ CUKRU
BEZ GLUTENU: BEZ GLUTENU
Nie gwarantujemy, że przedstawione opisy produktów nie zawierają błędów - jeżeli je zauważysz, bardzo prosimy o wysłanie zgłoszenia.  
Zgłoś błędne dane produktu