PIĘĆ PRZEMIAN Mieszanka do wypieku pizzy bezglutenowa 250g
NOWOŚĆ
 DANE LOGISTYCZNE 
Ilość w opakowaniu zbiorczym
24 szt
Jednostka podstawowa
szt
Kod kreskowy
5902837810980
Waga brutto
0,26 kg
CECHY I KATEGORIE
BEZ CUKRU: BEZ CUKRU
BEZ GLUTENU: BEZ GLUTENU
 OPIS PRODUKTU 

OPIS
Upiecze Ci się! Bezglutenowa mieszanka do wypieku pizzy

Sposób przygotowania:
1. Przesyp mieszankę do miski.
2. Do 200 ml ciepłej, przegotowanej wody dodaj 2 łyżki oliwy i 1 łyżeczkę miodu i przelej do miski.
3. Mieszaj łyżką, a następnie zagnieć rękami.
4. Przykryj ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na 1 godz. (można do piekarnika 30-40 st.C).
5. Ponownie zagnieć ciasto i na papierze do pieczenia rozwałkuj na cienki placek.
6. Rozgrzej piekarnik do 250-300 st.C.
7. Ciasto przenieś na blachę, nałóż sos.
8. Piecz 17-20 min. w zależności od stopnia nagrzania piekarnika (im wyższa temperatura tym krótszy czas pieczenia). 3 minuty przed końcem posyp serem i ułóż ulubione dodatki.

SKŁADNIKI
Mąka ryżowa, maranta trzcinowa, łuska babki jajowatej, drożdże, sól himalajska.

Produkt bezglutenowy. Produkt może zawierać alergeny: orzechy.

Wartość odżywcza w 100 g produktu*:
wartość energetyczna: 1372 kJ / 328 kcal
Tłuszcz: 6,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,1, g
Węglowodany: 61 g
w tym cukry: 3,3 g
Błonnik: 2,8 g
Białko: 3,7 g
Sól: 1,4 g

*wartość odżywcza wyliczona dla przepisu składającego się z mieszanki, 200 ml wody, 2 łyżek (20 g) oliwy i 1 łyżeczki (12 g) miodu.

PRZECHOWYWANIE
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.

Nie gwarantujemy, że przedstawione opisy produktów nie zawierają błędów - jeżeli je zauważysz, bardzo prosimy o wysłanie zgłoszenia.  
Zgłoś błędne dane produktu